Retur / Reklamation

Som privatperson har du 14 dagar på dig att ångra ditt köp från den dag du mottagit varan. Ni har rätt att öppna förpackningen för att se att ni har fått rätt vara men se till att vara försiktig så att ni kan stänga originalförpackningen igen.

Ångerrätten gäller enligt nämna lag endast om varan och dess originalförpackning kan återlämnas i oförändrat skick. Varan får ej vara använd.

Returer ska skickas till vår adress men det går även bra att paketet skickas till ombud för uthämtning.

Returadress:

MNFK interior AB

Erik Rödes gata 4

25362 HELSINGBORG

 

Interior 55 är inte ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse, skicka därför retur väl emballerat.

Vi betalar tillbaka köpesumman, men du som kund betalar returfrakten själv, denna summa dras av mot ditt returbelopp. Observera att vi drar endast av den summa som fraktbolaget debiterat för returen av interior55. Du får tillbaka pengarna senast 14 dagar efter att vi mottagit paketet. Återbetalningen sker på samma sätt som du valt att betala för varan.

Följ dessa steg vid retur.

  1. Maila kundtjänst på kundservice@interior55.com
  2. Returen ska packas varsamt så att produkten kommer åter till oss i säljbart  skick. Emballera i orginalförpackning med inneremballage.
  3. Fäst returfraktsedeln ovanpå den gamla fraktsedeln.
  4. Lämna in paketet på ett postnord, DHL-ombud, spara kvittot som returbevis.

Ångerrätt gäller inte för mått anpassade eller specialbeställda produkter enligt dina instruktioner

Interior 55 är inte ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse, skicka därför retur väl emballerat.

 

 

Reklamation

När du handlar hos oss har du 1 års garanti på alla produkter och tre års reklamationsrätt enligt rådande lagstiftning. Detta förutsätter att alla skötselråd följs och att normal aktsamhet iakttagits. 

Observera att du måste lämna ett meddelande till oss med information om felet "inom skälig tid" efter det att du upptäckt det. Om du reklamerar inom två månader från det att du upptäckt felet har du reklamerat inom skälig tid. Reklamation gäller vid påvisat fabrikat fel, inte vid förslitningsskador.

Vid ett reklamationsärende kontaktar du vår kundtjänst kundservice@interior55.com som sedan hjälper dig vidare med ärendet. Du kommer då bli ombedd att tillhandahålla bildbevis där felaktigheten/defekten tydligt framgår, samt ditt ordernummer. Vi vill alltid se bild på både skadad vara och emballage. 

Faktura/kvittounderlag skall alltid uppvisas vid åberopande av garanti.