Retur / Reklamation

Retur

Som privatperson har du 14 dagar på dig att ångra ditt köp från den dag du mottagit varan. Ni har rätt att öppna förpackningen för att se till att ni har fått rätt vara men se till att vara försiktig så att ni kan stänga originalförpackningen igen.

Ångerrätten gäller enligt nämna lag endast om varan och dess originalförpackning kan återlämnas i oförändrat skick. Varan får ej vara använd.

Vid eventuellt utnyttjande av returrätt betalar du som kund fraktkostnaden. Returer ska skickas till vår adress, som du finner högst upp på denna sida och det går även bra att paketet skickas till ombud för uthämtning.

Interior 55 är inte ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse, skicka därför retur väl emballerat.

Ångerrätt gäller inte för mått anpassade eller specialbeställda produkter enligt dina instruktioner. Om du vill returnera möbler eller andra skrymmande produkter kan kostnaden vara hög beroende på volymen på produkten.

Vi betalar tillbaka köpesumman, men du som kund betalar returfrakten själv. 

Du får tillbaka pengarna senast 14 dagar efter att vi mottagit paketet. Återbetalningen sker på samma sätt som du valt att betala för varan.

  1. Maila kundtjänst på kundservice@interior55.com
  2. Returen ska packas varsamt så att produkten kommer åter till oss i säljbart  skick. Emballera i orginalförpackning med inneremballage.
  3. Fäst returfraktsedeln ovanpå den gamla fraktsedeln.
  4. Lämna in paketet på ett postnord, DHL-ombud, spara kvittot som returbevis.

 

Vi förbehåller oss rätten att göra ett värdeminsknings avdrag om varans skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till annan kund. Avdraget görs på det totala returbeloppet innan det återbetalas till dig.

Observera! För försändelser som ej löses ut, varpå paketet går i retur till Interior 55 debiteras kunden en avgift om 299kr.

 

Reklamation

När du handlar hos oss har du 1 års garanti på alla produkter och tre års reklamationsrätt enligt rådande lagstiftning. Detta förutsätter att alla skötselråd följs och att normal aktsamhet iakttagits. 

Observera att du måste lämna ett meddelande till oss med information om felet "inom skälig tid" efter det att du upptäckt det. Om du reklamerar inom två månader från det att du upptäckt felet har du reklamerat inom skälig tid. Reklamation gäller vid påvisat fabrikat fel, inte vid förslitningsskador.

Vid ett reklamationsärende kontaktar du vår kundtjänst kundservice@interior55.com som sedan hjälper dig vidare med ärendet. Du kommer då bli ombedd att tillhandahålla bildbevis där felaktigheten/defekten tydligt framgår, samt ditt ordernummer. Vi vill alltid se bild på både skadad vara och emballage. 

Faktura/kvittounderlag skall alltid uppvisas vid åberopande av garanti.