Våra bästa tips på hur man inreder med kuddar

Våra bästa tips på hur man inreder med kuddar

Kan du tänka dig ett liv utan kuddar? Inte vi heller. Inte nog med att de finurligt stoppade fodralen tillför skönhet och struktur till ett rum - de är även supermysiga att ha som sällskap i sängen och soffan.

 

Att hitta kuddar som man älskar är enkelt. Men för att få ut det mesta av deras stil, färg och inredningsvärde måste man även ta sig en funderare på hur kuddarna kan arbeta tillsammans. Några av oss som arbetar här på Interior55 kan närmast beskrivas som kuddmissbrukare, och vi bjuder gärna på några av våra bästa tips för hur man får ut mest av sina kuddar när man inreder sitt hem.

Variera kuddarnas storlek och form

Du kan jämföra ett kuddarrangemang i en soffa med en vinjett i en bok. De finns till för att berätta en historia och sätta stämningen. En av de viktigaste sakerna att komma ihåg med att ordna kuddar på en soffa är att våga variera storlek och form. En tumregel är att ju närmare soffans utsida kudden befinner sig - desto större kudde ska du använda.

Prova olika strukturer och mönster

En kudde kan se ut på många olika sätt. Den kan vara knubbig och grov - men den kan även vara glänsande, silkeslen och slät. Att bara ha släta kuddar hemma kan vara tråkigt. Var inte rädd för att variera mönster och struktur för att stimulera ögat. Våga blanda kuddfodral i olika material. En blandning av texturer när det gäller kuddar ger ett extra lager av skönhet i dina rum.

Udda antal kuddar klår jämna antal

Vi tänker inte ta gift på det, men av någon anledning verkar många föredra ett udda antal kuddar jämfört med ett jämnt antal. Våra ögon och hjärnor uppskattar när saker är grupperade i udda antal. Se därför till att du tar detta i beaktande när du planerar ditt nästa kuddarrangemang. Har du en fåtölj blir det knepigare - men då kan du kombinera en stor och en liten kudde exempelvis. Den mindre placerar du framför den större så klart.

Plocka fram den perfekta färgpaletten

När du planerar att förvandla ett rum med kuddar är det extra viktigt att tänka på färgvalet. Det är inte fel att utgå ifrån hur resten av rummet ser ut färgmässigt när det kommer till gardiner och möbler exempelvis. På samma vis kan en kudde lägga till ett extra färgstänk och fungera som ett djärvt uttalande som välkomnar dina gäster. Vi vill dock inte alltid att kuddarna ska göra för mycket väsen av sig. Ta dig därför en noggrann funderare på vilken färgskala som ska få lov att visa upp sig. Du kan även använda kuddar och kuddfodral som har en monokrom färgskala eller som går ton i ton.

Låt säsongen styra

En av de stora fördelarna kuddar ger är möjligheten att med enkla medel förändra ett rum. Kuddar kan hjälpa till att förstärka känslan av en viss säsong i ett rum, vilket är smidigt då många gärna varierar inredningsstil beroende på om det är sommar eller vinter. Även om en kudde inte har ett distinkt säsongsmönster kan vi lätt uppfatta dem som säsongsbetonade genom att gruppera kuddar som har färger som hör ihop med säsongen.