Fem anledningar till att inreda hemma med konstgjorda växter

Fem anledningar till att inreda hemma med konstgjorda växter

Ett hem utan växter är inte särskilt hemtrevligt. Genom att ha lite grönska i varje rum lägger man enkelt till en touch av färg i en annars kanske grå vardag. Men det kan ta ett tag att lära sig vilka växter som passar var - varje rum har som bekant sina egna förutsättningar för att härbärgera liv.

 Lösningen för den som inte vill lägga ner för mycket tid och tankeverksamhet kan mycket väl vara konstgjorda växter. Visst, det finns fortfarande dåliga exempel på konstgjorda växter ute på marknaden. Men utvecklingen har gått i rasande fart och idag är det enkelt att hitta riktiga pärlor som platsar i både slott och koja. Vi på interior55 älskar att inreda med konstgjorda växter och nedan listar vi fem goda anledningar till detta. 💁🏼‍♀️

 

1. Fungerar utmärkt för allergiker

Även om du haft oturen att utveckla allergi kan du njuta av en inomhusmiljö som är både trevlig och hälsosam med krukväxter och snittblommor. Bland annat tipsar Astma- och Allergiförbundet om konstgjorda växter hemma som ett bra knep för att slippa problem.

2. Husdjursvänlig lösning

Många av hos har husdjur hemma som förgyller vardagen. Men det är inte alltid enkelt att kombinera djur med krukväxter. Inte minst katter är glada i att smaka på allsköns gröna blad som man fått med sig hem - och vissa av dessa växter kan vara mycket giftiga för dem. Byt ut dessa mot konstgjorda krukväxter för att undvika ett ovälkommet besök hos veterinären.

3. Kan stå i mörka rum

I både hus och lägenhet finns det rum som inte får tillräckligt med ljus. Det kan exempelvis röra sig om en hall eller ett mindre badrum. Här kan du placera konstgjorda växter istället för levande växter - allt för att förgylla tillvaron lite.

4. Svåra att ta kål på

Reser du ofta? Eller har du helt enkelt inte gröna fingrar? Med konstgjorda krukväxter slipper du vara orolig för att dina växter ska sakta tyna bort. Konstgjorda växter behöver inte vattnas och ser lika stiliga ut när du ger dig av till flygplatsen som vid hemkomsten en månad senare.

5. Snälla mot plånboken i det långa loppet

Även om det är svårt att sätta ett pris på hemtrevnad, kan levande växter snabbt bli en ansenlig budgetpost i hushållet. Inte minst om man har snittblommor hemma som behöver ersättas med jämna mellanrum. Konstgjorda växter kan initialt verka dyra - men med tanke på deras livslängd får det ändå sägas vara en god investering.

 

Här kan du läsa mer om vilka konstgjorda växter vi erbjuder. Hoppas du hittar något som passar just dig och ditt hem! 🪴